• Как Капка се превърна в Преспа

  by  • 28.09.2012 • "От Системата, с любов" • 1 Коментар

  Днес получих следния мейл от приятелката и съученичката си от 114-та Английска езикова гимназия в София Капка Панайотова. Посмях се малко, прочетох го няколко пъти, пак се посмях и изпълних молбата й – да го споделя в блога „Системата куца“, защото действително няма по-подходящо място за такава информация, освен в една КУЦАЩА, САКАТА СИСТЕМА.

  Е, насладете се и вие, скъпи приятели, на „агентурното минало“ на Капка Панайотова.

   

  Agenturno minalo!!! 

  FROM:kapkapan@жжжжж.жжж

  TO:Nina Zhisheva

   

  Message flagged

  Thursday, September 27, 2012 4:04 PM

   

  Здрасти Нинка!

  Иска ми се да качим “агентурното ми досие” в “Системата куца” със следния текст, който можеш да коригираш колкото си искаш.

  Преди време – точно когато диагностицирахме системата в блога – започнаха някакви подмятания за държавна сигурност, службите и прочее комунистически структури, които “създавали организации на хора с увреждания”. Спестена беше целта на това начинание, но – по досещане – сигурно става въпрос за саботиране на СИСТЕМАТА и сегашното правителство! Инсинуацията беше грозна и направена по повод на протести от страна на хора с увреждания в София срещу промени в Наредбата за предоставяне на “Асистент за независим живот”, съчетана с наглата лъжи, че “инвалидите искали да им се дават пари в пликчета”. Тогава – в право на отговор по БНР – коментирах “пликчетата”, а не ДС, защото от ДС не разбирам. Тази година, когато се потопихме в мъглата на субсидиите за национално представителните организации на и за хора с увреждания, когато започнахме да публикуваме информацията за техните бюджети, темата “ДС” възкръсна с по-голяма конкретика: представители на въпросните казионни организации сочат с пръст лошия, а именно мен: Капка е агент на ДС. Разтревожени приятели се чудеха как да ми съобщят новината за моята “принадлежност към органите….”, която се разнася из коридорите на Министерски съвет, Президентство и прочее институции. Реших да подам заявление до комисията с безкрайно дълго име, да си взема документ и да го публикувам в интернет. С изумление разбрах, че съм била “съдържател на явочна квартира” с псевдоним “Преспа”. Именно това публикувам тук и обжалвам решението в съда. 

  Това, което мога да кажа е, че никой никога не е искал съгласието ми за подобно нещо, никога не съм преотстъпвала жилището си за каквито и да било цели на когото и да било, а в посоченото време държах “явочна квартира” за страхотни купони с колеги от Варшава, с които изпивахме сериозни количества ракия, играехме бридж и си спомняхме с носталгия годините на “Солидарност” в Полша, когато отгоре на всичко бяхме и безгрижни студенти. По същото време превеждах филми в Полския културен център на бул. Руски и се срещах с тогавашните дисиденти. 

  Няма да се разсърдя на никой, ако престане да си говори с мен. Яд ме е само, че ДС и днес дирижира парада на простотията, невежеството и безобразията. Защото първите сигнали дойдоха, когато обявихме резултатите от анализа на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, когато публикувахме данните, получени по ЗДОИ за бюджетите на национално представените организации на и за хора с увреждания… Очаквах всякакви простотии, но точно това не го бях предвидила, защото никога не съм имала нещо общо с ченгета и агенти… 

  Такъв е животът и аз продължавам да го обичам, както и да обичам всичките си приятели от последните 20 години и преди това.

  Капка Панайотова

  Досието на Капка

  Сподели и се радвай:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites

  One Response to Как Капка се превърна в Преспа

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *