• Кензи, слънчевата мажоретка

  by  • 26.03.2019 • Нина Жишева • 0 Коментара

  За това младо момиче синдромът на Даун не е пречка да стане мажоретка в университета, където учи. Родителите й също не трябва повече да се тревожат за приемането й, тъй като всеки просто я обича. Сега тя се радва на пълноценния си живот.

  Когато 16-годишната Кензи Захариас от Кларкстън, Мичиган, е била диагностицирана със синдром на Даун, родителите й се страхували, че може да не бъде приета от другите.

  „В деня, в който се роди, ние не знаехме, че има синдром на Даун,“ каза мама Кели Захариас пред WJBK. – Бях толкова уплашена от това как хората ще я приемат“.

  През 2017 г. бащата на Кензи, Джо, който работи за футболния отбор, й помага. Младата Кензи прекарва много време на стадиона, втренчена в мажоретките и копира техните действия.

  Бека Уинклер, един от мажоретките, решава да насърчи Кензи да се присъедини към тях и оттогава второкурсничката вече печели екипа на училището си всеки петък!

  „Тя идва на тренировките и крещи: „Здрасти!“ На всички.“ – каза Уинклер.

  Сърдечното момиче не просто не спира да радва за училището си, а и отива по-далеч, за да насърчи всеки, който се нуждае от мотивация.

  „Тя прегръща всички. Понякога отнема вниманието от играта, като прегръща хора, които не познава. Кензи осветява всеки ден!“ – добави Уинклер.

  Мажоретните танци носят на момичето удивителни преживявания, за които вероятно само си е мечтала. Кели каза, че Кензи „обича всяка минута от тях.“

  „Кензи обича момичетата, обича тълпата, обича обществото“, каза Кели. „Това е страхотна възможност. То е въплъщение на мечтата на всяка майка за дъщеря й и се надявам, че това ще се случи и на други деца със специални нужди, щом тя го може“, каза Кели.

  Ентусиазираното момиче също се опитва да направи всичко, което правят другите момичета, с изключение на каскадите.

  По-малката сестра на Кензи, Мади, „наистина се гордее с това, което тя е постигнала“.

  Кензи бе определена за „Спортист на седмицата“.

  Това момиче продължава да разпръсква топлината си.

  Друга гимнастичка, на име Челси Вернер, която също има синдрома на Даун, но така и не бихме разбрали този факт от нейното резюме: тя е натрупала невероятен списък от постижения.

  Челси участва и печели четири пъти Националния шампионат на Съединените щати. Тя печели и два пъти Световното първенство. Гимнастиката първоначално е препоръчана на Челси от нейните лекари, когато е била 4-годишно дете, тъй като синдромът на Даун (който засяга 1 на 700 бебета) може да предизвика слабо развитие на мускулите в тялото й.

  Превод от английски

  Сподели и се радвай:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *