• НАЙ-ДОБРИЯТ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК, КОЙТО ПОЛУЧИХ

  by  • 27.12.2019 • Нина Жишева • 0 Коментара

  Като размишлявам за последните осем години, преживени в света и общността на синдрома на Даун, се чувствам благословена да си спомня всички онези, които са помогнали да поддържам сина си жив. Не просто жив във физическия смисъл, но наистина жив и небелязан със стигмата на увреждането.

  Първата ми среща със синдрома на Даун беше, когато персоналът в болницата изпрати специална медицинска сестра, която да ми каже, че синът ми има синдром на Даун. Беше мила и информативна, но лекарите, с които се сблъсках, сякаш ме срутиха и ме оставиха с усещането, че чисто новото ми бебе не е обичано. Почувствах се така, сякаш съществуването на сина ми не струва и пукната пара – не в моите очи, но можех да го видя у другите.

  Не можех да чакам информация за синдрома на Даун. Щом се прибрах в къщи с новородено, разтърсих интернет, търсейки информация за DS. Исках, не! – имах нужда от някакъв съвет. Намерих нашата местна асоциация на синдрома на Даун и се обадих с надеждата, че някой ще отговори. Самата председателка на асоциацията ми се обади и беше толкова топла и приветлива. Тя попита дали може да дойде в дома ми и да се срещне със сина ми. С нетърпение се съгласих.

  Когато дойде, беше изпълнена с любов и разбиране. Тя поиска да го подържи в ръце. Това беше моментът! В този единствен момент тя беше всичко, от което се нуждаех. Тя го прие за такъв, какъвто беше и ми показа, че всичко ще е наред, дори и когато няма да е лесно. Тя беше важният човек за мен. Моят модел за подражание, моят източник на информация, моят довереник, истински приятел. Завинаги ще съм й благодарен, че ни показа истинска любов.

  Онази Коледа, преди осем години, за първи път наистина почувствах истинското значение на Коледа … любовта. Това е най-красивото нещо в живота и трябва да се търси повече от богатство и злато. Ако сте толкова склонни, помислете дали да подарите любов през този сезон. Това е най-добрият подарък от всички!

  Гейл Хамблин – автор, възпитател, почитател на помощните технологии и мама на страхотни деца. Обичам да пиша и да се застъпвам за хората от общността за специални нужди. Моите фокусни области са синдром на Даун, аутизъм и други редки медицински проблеми.

  Превод – Нина Жишева

  Сподели и се радвай:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *